Zoek sneeuwkettingen voor jouw auto →
 
 

FAQ

FAQ | De meest gestelde vragen


De meest gestelde vragen over sneeuwkettingen vind je hier. Staat jouw vraag er niet tussen neem dan contact met ons op via de klantenservice.

 

Bevestigen / aanbrengen / omleggen / monteren sneeuwkettingen

Het verschilt per type auto of je de sneeuwkettingen op je voorwielen of achterwielen monteert. Je plaatst de sneeuwkettingen altijd op de aangedreven wielen van de auto. Het hangt dus af van de aandrijving of je de kettingen op de voor- of achterwielen plaatst. Heb je een auto met voorwiel aandrijving? Dan monteert u de kettingen op de voorwielen. Heeft jouw auto achterwiel aandrijving? Dan wordt er aangeraden om de kettingen om te achterbanden te doen. Heeft jouw auto vierwielaandrijving of ook wel 4×4? Hiervoor zijn er speciale 4×4 sneeuwkettingen beschikbaar.

Ieder type sneeuwketting heeft zijn eigen manier van monteren. De ene is net wat eenvoudiger om te leggen dan de ander. Lees altijd goed de handleiding door voor u begint met monteren. Ook zijn er van steeds meer type sneeuwkettingen montage video’s beschikbaar waarin het plaatsen van sneeuwkettingen stap voor stap wordt uitgelegd. Om het monteren makkelijker te maken kun je montage handschoenen gebruiken voor betere grip.

Bestelling ophalen

Je krijgt een mail wanneer je de bestelling kunt komen afhalen. Mocht je eerder langskomen loop je het risico dat de bestelling nog niet klaarstaat.

Je kunt jouw bestelling afhalen bij ons in de winkel/showroom.

  • REMENKO Automotive
  • Noordeinde 57
  • 2761 BR – Zevenhuizen (zh)

Retouren

Als jouw retour in goede orde is ontvangen duurt het +/- 14 dagen voordat je het geld van de order op je rekening hebt. Hierbij zijn wij afhankelijk van de banken.

Zodra het retour product is ontvangen en gecontroleerd, wordt de status veranderd naar ‘geretourneerd’ en ontvang je een mail hierover.

Je hebt wettelijk het recht jouw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om jouw product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag gecrediteerd. Enkel de kosten voor de retourzending naar Sneeuwkettingenwinkel.nl zijn voor jouw eigen rekening. Indien je gebruik maakt van jouw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan Sneeuwkettingenwinkel.nl geretourneerd moeten worden.

Om gebruik te maken van dit recht kun je via retouren@remenko.nl jouw retour aanmelden. Stuur ook het retourformulier mee. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van jouw retour terugstorten.

Je kunt het product terugsturen naar:

REMENKO Automotive | Sneeuwkettingenwinkel.nl
t.a.v. afdeling retouren
Noordeinde 57
2761BR Zevenhuizen

Voeg aan jouw verzending jouw bestel- en contactgegevens toe. We gaan er vanuit dat je het product onbeschadigd en in de originele verpakking terugstuurt. De producten zijn ongebruikt, behalve op een wijze die nodig is om het product te kunnen beoordelen. Als regel zou je kunnen stellen, dat je het product hebt bekeken zoals je in een echte winkel zou doen.

Verzending / Levertijden

Voor skiboxen en dakkoffers geldt een levertijd van 2 – 4 werkdagen (in overleg), de dakkoffer word bij jou bezorgd door onze eigen koerier of via GreenTie Transport. Wanneer je een dakkoffer bij ons besteld zullen wij contact met jou opnemen m.b.t. de bezorging. Heb je nog vragen over de bezorging? Neem dan contact met ons op via de live chat of mail.

Voor bestelling vanaf €70,- geldt gratis verzending binnen Nederland en België. Voor bestellingen onder de €70,- rekenen wij €3,95 of €5,95 verzendkosten, afhankelijk van het gewicht en de afmeting van het product. Skiboxen en dakkkoffers worden ook gratis bezorgd in Nederland. Voor verzending van een skibox of dakkoffer naar België betaal je een toeslag van €24,90

Sneeuwkettingenwinkel.nl levert het grootste deel van haar assortiment uit eigen voorraad. Dit betekent dan ook dat voor veel van onze artikelen geldt: op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag in huis!* Hierbij zijn wij uiteraard wel afhankelijk van de dienstverlening van PostNL. Indien de levertijd afwijkt staat dit aangegeven bij het product. *Deze levertijd geldt niet voor skiboxen / dakkoffers, hiervan is de levertijd 2-4 werkdagen (in overleg).

Loopvlakketting, sneeuwkettingen of sneeuwsokken?

In grote lijnen doen sneeuwsokken en sneeuwkettingen hetzelfde, namelijk extra grip bieden op gladde wegen. Maar er is wel degelijk verschil tussen de twee. Het verschil is de mate waarop ze extra grip bieden. Een sneeuwsok werkt minder goed als een sneeuwketting omdat de techniek erachter anders werkt.

Sneeuwsokken absorberen vocht en voeren het af. Dit noemen ze ook wel een ‘droge wrijving’. Deze droge wrijving in combinatie met de elektrostatische lading van de polyester geeft een goede grip op de weg. De sokken bedekken de hele band.

Bij sneeuwkettingen is de grip het resultaat van de samenwerking tussen band en ketting. De ketting loopt over het profiel van de band of als je een loopvlakketting gebruikt over het loopvlak van de band.

Loopvlakkettingen zijn geschikt voor auto’s met een grote bandenmaat in combinatie met een beperkte ruimte in de wielkast. Wilt je weten of loopvlakkettingen geschikt zijn voor jouw auto? Kijk in de handleiding van jouw auto, hierin staat aangegeven of het gebruik van ‘normale’ sneeuwkettingen is toegestaan. Is het niet toegestaan? Dan kunt je loopvlakkettingen gebruiken. Kies dus altijd het type ketting dat wordt aangeraden door jouw autofabrikant. Meer info? Lees onze blog: Sneeuwkettingen vs loopvlakkettingen: wat is het verschil?

Een loopvlakketting is een speciaal type sneeuwketting. Een ‘normale’ sneeuwketting loopt over de gehele breedte van de band. Bij loopvlakkettingen is dit een ander verhaal, daar lopen de kettingen alleen over het loopvlak van de band. Dit is het gedeelte van de band wat contact heeft met de weg. Loopvlakkettingen zijn in tegenstelling tot sneeuwkettingen veel makkelijker te monteren. Dit komt omdat je niet in de wielkast hoeft te zijn maar de ketting van buitenaf monteert.

Sneeuwsokken zijn gemaakt van stevige (Polyester) stof en zorgen ervoor dat het vocht wat afkomstig is van sneeuw en ijs wordt afgevoerd of opgenomen. Hierdoor ontstaat er een ‘droge wrijving’ en heb je een betere grip op de weg. De sneeuwsok monteer je net als een sneeuwketting om de banden van jouw auto. Een sneeuwsok is geen volwaardige vervanging van een sneeuwketting.

Sneeuwsokken

In grote lijnen doen sneeuwsokken en sneeuwkettingen hetzelfde, namelijk extra grip bieden op gladde wegen. Maar er is wel degelijk verschil tussen de twee. Het verschil is de mate waarop ze extra grip bieden. Een sneeuwsok werkt minder goed als een sneeuwketting omdat de techniek erachter anders werkt.

Sneeuwsokken absorberen vocht en voeren het af. Dit noemen ze ook wel een ‘droge wrijving’. Deze droge wrijving in combinatie met de elektrostatische lading van de polyester geeft een goede grip op de weg. De sokken bedekken de hele band.

Bij sneeuwkettingen is de grip het resultaat van de samenwerking tussen band en ketting. De ketting loopt over het profiel van de band of als je een loopvlakketting gebruikt over het loopvlak van de band.

  1. Trek de sneeuwsok over het bovenste gedeelte van de band
  2. Rijd een klein stukje zodat je wiel een halve wielrotatie maakt
  3. Trek de sneeuwsok over het overige gedeelte van de band

Net als bij sneeuwkettingen zijn er sneeuwsokken verkrijgbaar in verschillende maten. Deze maten zijn per merk verschillend. Welke maat sneeuwsok past hangt af van jouw bandenmaat. Als voorbeeld kijken we naar de GoSoft en AutoSock.

Maten GoSoft

Deze sneeuwsok is verkrijgbaar in maat A, B, C, D en E. Maat A is de kleinste maat en past dus op kleinere banden van 13” t/m 17”. Per product kun je in de beschrijving een maattabel vinden, hierin staat op welke bandenmaten de Go Soft past. Bekijk hier de GoSoft Ubran maat A.

Maten AutoSock

Deze sneeuwsok is verkrijgbaar in maat 540, 600, 645, 685, 695, 697, 698, 830, 850, 870, 860. Maat 540 is de kleinste maat en past dus op kleinere banden van 12” t/m 15” . Per product kun je in de beschrijving een maattabel vinden, hierin staat op welke bandenmaten de AutoSock past. Bekijk hier de AutoSock 540.

Ja, dankzij de nieuwe Europese norm EN 16662-1:2020. Hoewel sneeuwkettingen het product bij uitstek blijven binnen het segment van de aanvullende gripmiddelen, staat de nieuwe Europese EN 16662-1:2020 de verkoop en het gebruik van goedgekeurde sneeuwsokken toe.

Dankzij de invoering van deze nieuwe norm in de wetgevende systemen van alle EU-lidstaten (met uitzondering van Oostenrijk), is het in feite mogelijk om een paar sneeuwsokken bij je te hebben in je auto om te voldoen aan de verplichting om winteruitrusting bij je te hebben op weggedeelten die zijn gemarkeerd door het klassieke verkeersbord dat aangeeft dat sneeuwkettingen nodig zijn.

 

Sneeuwkettingen kopen

Bij ons in de webshop kun je sneeuwkettingen bestellen. De levertijd is ongeveer 1-2 werkdagen (indien voorradig). Je kunt ook kiezen om de sneeuwkettingen op te halen bij ons in de winkel. Onze showroom is gevestigd op Noordeinde 57, Zevenhuizen (Z-H). Bekijk de openingstijden op onze contact pagina. We raden wel aan om van te voren te bestellen op onze website. Zo kunnen wij jouw bestelling het snelst verwerken en krijg je bericht wanneer alles voor jou klaarligt.

Welke sneeuwkettingen je nodig hebt hangt af van de bandenmaat van uw auto. Daarnaast spelen er andere factoren mee zoals de ruimte in de wielkast, het type auto dat je rijdt en het gewenste gebruiksgemak van de sneeuwkettingen. De sneeuwkettingen configurator is een handig hulpmiddel voor het maken van jouw keuze. Hier kies je eerst het type auto en daarna de bandenmaat. Na het invullen van de configurator krijgt u direct de passende sneeuwkettingen te zien.

Over het algemeen hebben goedkopere sneeuwkettingen minder gebruiksgemak als sneeuwkettingen in het duurdere segment. De goedkopere sneeuwkettingen moeten bijvoorbeeld vaak nagespannen worden terwijl dit bij duurdere niet nodig is. Daarnaast is het aanbod van goedkope sneeuwkettingen beperkt als het gaat om kettingen die nodig zijn bij auto’s met weinig ruimte is in de wielkast. Voor auto’s met beperkte ruimte in de wielkast heeft u namelijk loopvlakkettingen nodig. Loopvlakkettingen zijn een stuk duurder als ‘normale’ sneeuwkettingen.

Dit hangt af van jouw bandenmaat en de beschikbare ruimte in de wielkast. Voer jouw huidige bandenmaat, auto model en bouwjaar in bij de sneeuwkettingen configurator en kijk na of uw oude ketting past.

Dit hangt af van jouw bandenmaat en de beschikbare ruimte in de wielkast. Voer jouw huidige bandenmaat , auto model en bouwjaar in bij de sneeuwkettingen configurator en kijk na of jouw oude sneeuwketting past.

Banden(maat)

Een boete of in beslag name van jouw auto zijn gebruikelijk in landen waar winterbanden verplicht zijn.

Winterbanden zijn in veel landen verplicht. Bekijk altijd wat de wetgeving is in het land waar je naar toe gaat.

Ja dit kan beide. Zomerbanden raden we echter niet aan gezien dit in veel landen verboden is in de winter.

Nee dit is niet nodig, sneeuwkettingen kunnen ook op zomerbanden of vier seizoenen/all season banden worden gemonteerd. Echter raden wij het wel aan en is het veiliger om met winterbanden te rijden bij winterse omstandigheden. In veel landen wordt het ook verplicht gesteld om met winterbanden te rijden in de winter. Rijd je toch op zomerbanden dan kunt je een boete krijgen, gevolgen hebben voor jouw aansprakelijkheid of kan jouw auto in beslag worden genomen.

Ja, in veel gevallen zullen winterbanden niet voldoende zijn omdat je verplicht sneeuwkettingen mee moet nemen of er mee moet rijden. Bekijk altijd wat de wetgeving is in het land waar je naar toe gaat.

Je vind de bandenmaat aan de zijkant van de auto banden (onder het profiel). Op de band staat bijvoorbeeld 185 / 75 R14. 185 is de breedte, 75 is de hoogte en R14 is de velgmaat.

Regels en wetgeving

Nee, dit is niet toegestaan. Hierdoor kan het wegdek beschadigen.

Op een wegdek dat besneeuw is of waar ijs ligt. Controleer altijd de regels die gelden in het land waar je gaat rijden.

Dit heeft te maken met de verkeersveiligheid. De sneeuwkettingen bieden extra grip als je op besneeuwde wegen rijdt. Winterbanden zijn dan vaak niet voldoende.

In Nederland mag je niet met sneeuwkettingen rijden op de openbare weg. Dit mag niet omdat je mogelijk het wegdek beschadigd. Verder geldt er in Belgie, Luxemburg en Finland geen sneeuwkettingenplicht. Hier mag je alleen met sneeuwkettingen rijden als de wegen zijn bedekt met sneeuw of ijs en moet je zorgen dan je het wegdek niet beschadigd

Een boete of in beslag name van jouw auto zijn gebruikelijk in landen waar winterbanden verplicht zijn.

Winterbanden zijn in veel landen verplicht. Bekijk altijd wat de wetgeving is in het land waar je naar toe gaat.

Dit hangt af van het land waar je naar toe gaat. In Nederland is het verboden om op de openbare weg te rijden met sneeuwkettingen. Wat voor andere landen de regels zijn lees je op deze pagina.

De waardering van www.sneeuwkettingenwinkel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 531 reviews.