Zoek sneeuwkettingen voor jouw auto →
 
 

Zoek op bandenmaat

Vind jouw sneeuwkettingen gemakkelijk op Sneeuwkettingenwinkel.nl in 3 stappen. Zoek op bandenmaat. Gebruik hiervoor de sneeuwkettingen zoeker hierboven.

Stap 1: Kies breedte

Stap 2: Kies hoogte

Stap 3: Kies velgmaat

Stap 4: Heb je een SUV? Kies ja of nee

LET OP: Controleer altijd wat de maximale kettingdikte van de sneeuwkettingen mag zijn. Alleen dan weet je of de sneeuwkettingen goed passen op jouw voertuig. Je vind deze informatie in het instructieboekje/ gebruiksaanwijzing van jouw auto.

 

Bandenmaat op autoband

10 veel voorkomende bandenmaten voor sneeuwkettingen

Klik op de bandenmaat en zie passende sneeuwkettingen voor die specifieke bandenmaat.

 

Vragen?

Heb je andere vragen over jouw bandenmaat of sneeuwkettingen? Bekijk dan onze FAQ pagina, hier vind je de meest gestelde vragen.

Banden(maat)

In het instructieboekje of de handleiding van uw voertuig kun je controleren hoeveel ruimte er beschikbaar is in de wielkast. Het gedeelte over sneeuwkettingen geeft doorgaans specificaties weer, zoals maximale binnenspeling en schakeldikte.

Traditionele sneeuwkettingen worden meestal achter de banden van jouw auto bevestigd. Voor een veilige montage en rijervaring zonder schade aan het voertuig is voldoende ruimte in de wielkast vereist, vaak tot 17 mm. Deze ruimte, ook wel binnenspeling genoemd, lijkt af te nemen bij moderne auto’s, vooral met grotere wiel- en velgmaten.

Recentelijk zijn er sneeuwkettingen op de markt gekomen waarbij de benodigde binnenspeling aanzienlijk kleiner is geworden, soms slechts 7 mm, of zelfs helemaal niet meer nodig is. Dit type sneeuwketting staat bekend als loopvlaksneeuwkettingen, en ze worden ook wel enkelzijdige sneeuwkettingen of halve sneeuwkettingen genoemd. Het gebruik van loopvlaksneeuwkettingen biedt een oplossing voor voertuigen met beperkte ruimte in de wielkasten, waaronder moderne auto’s met grotere wiel- en velgen. Het is echter altijd essentieel om de voorschriften van zowel de autofabrikant als de sneeuwkettingfabrikant nauwkeurig op te volgen om een juiste installatie en veilig gebruik te waarborgen.

 

Ruimte in de wielkast

Een boete of in beslag name van jouw auto zijn gebruikelijk in landen waar winterbanden verplicht zijn.

Winterbanden zijn in veel landen verplicht. Bekijk altijd wat de wetgeving is in het land waar je naar toe gaat.

Ja dit kan op beide. Zomerbanden raden we echter niet aan gezien dit in veel landen verboden is in de winter.

Nee dit is niet nodig, sneeuwkettingen kunnen ook op zomerbanden of vier seizoenen/all season banden worden gemonteerd.

Echter raden wij het wel aan en is het veiliger om met winterbanden te rijden bij winterse omstandigheden. In veel landen wordt het ook verplicht gesteld om met winterbanden te rijden in de winter. Rijd je toch op zomerbanden dan kunt je een boete krijgen, gevolgen hebben voor jouw aansprakelijkheid of kan jouw auto in beslag worden genomen.

Ja, in veel gevallen zullen winterbanden niet voldoende zijn omdat je verplicht sneeuwkettingen mee moet nemen of er mee moet rijden. Bekijk altijd wat de wetgeving is in het land waar je naar toe gaat.

Je vind de bandenmaat aan de zijkant van de auto banden (onder het profiel). Op de band staat bijvoorbeeld 215 / 60 R16. 215 is de breedte, 60 is de hoogte en R16 is de velgmaat.

 

Bandenmaat uitleg

De waardering van www.sneeuwkettingenwinkel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 562 reviews.