Zoek sneeuwkettingen voor jouw auto →
 
 
König XG Cross_Peugeot 2008
Loopvlakkettingen Sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen vs loopvlakkettingen: wat is het verschil?

Sneeuwkettingen vs loopvlakkettingen: wat is het verschil?

De wintersport vakantie staat voor de deur. De accommodatie is geboekt, de ski’s staan klaar en de winterbanden liggen onder de auto. Het genieten kan bijna beginnen! Alleen nog éven sneeuwkettingen kopen.. toch?
 

Sneeuwkettingen of loopvlakkettingen

De juiste sneeuwkettingen kiezen kan best een uitdaging zijn. Er zijn namelijk veel verschillende soorten sneeuwkettingen op de markt. Of je ‘normale’ sneeuwkettingen of loopvlakkettingen nodig hebt hangt af van de bandenmaat van jouw auto en de beschikbare ruimte in de wielkast. In deze blog helpen we jou met het kiezen van de juiste sneeuwkettingen en beantwoorden we de vraag: ”Wat is het verschil tussen sneeuwkettingen en loopvlakkettingen?”

Wat zijn sneeuwkettingen?

Sneeuwkettingen gebruik je als extra ondersteuning tijdens het rijden op besneeuwde wegen en zwarte weersomstandigheden. De kettingen monteer je om de banden van jouw auto en lopen over de gehele breedte van de band. In de meeste populaire wintersportbestemmingen zijn sneeuwkettingen verplicht. Ook gelden er per land verschillende regels m.b.t. tot het rijden met sneeuwkettingen. Houdt er rekening mee dat de kettingen zijn bedoeld voor korte stukjes en rijden met een beperkte snelheid. Lees altijd het instructieboekje van de sneeuwkettingen goed door om te controleren wat die maximale snelheid is. Het te lang of te hard rijden met de kettingen kan het wegdek en jouw auto beschadigen.

Welke maat sneeuwkettingen heb ik nodig?

Het aanbod sneeuwkettingen is verschillend per type auto. Sneeuwkettingenwinkel.nl heeft een groot aanbod sneeuwkettingen van oa. König, Pewag, Rud, Maggi en Spikes Spider. Het hangt af van jouw bandenmaat en de beschikbare ruimte in de wielkast welke (maat) sneeuwkettingen je nodig hebt. Met behulp van onze sneeuwkettingenzoeker kun je gemakkelijk de juiste sneeuwkettingen voor jouw auto vinden. Vul de breedte van de band, de hoogte van de band en de velgmaat in en je krijgt het passende aanbod te zien. Kies daarna de juiste dikte van de ketting en je hebt een passende sneeuwketting voor jouw auto. Komt je er toch niet helemaal uit? Geen zorgen, we kunnen jou dagelijks telefonisch adviseren van 09:00 tot 17:30. Bel 079 593 1658 en onze collega’s zullen jou te woord staan.

Monteren sneeuwkettingen

Het monteren of ook wel omleggen van sneeuwkettingen is niet iets wat je iedere dag doet. Het is daarom handig om van te voren thuis te oefenen met het plaatsen zodat je onderweg weet hoe dit moet. Ieder type sneeuwketting heeft zijn eigen manier van monteren. De ene is net wat eenvoudiger om te leggen dan de ander. Lees altijd goed de handleiding door voor je begint met monteren. Ook zijn er van steeds meer type sneeuwkettingen montage video’s beschikbaar waarin het plaatsen van sneeuwkettingen stap voor stap wordt uitgelegd. Om het monteren makkelijker te maken kun je montage handschoenen gebruiken voor betere grip. Wil je liever persoonlijke hulp? Kom dan langs bij onze winkel in Zevenhuizen hier staan onze medewerkers voor je klaar om te assisteren!

Voor of achter?

Sneeuwkettingen voor of achter plaatsen? Het verschilt per type auto of je de sneeuwkettingen op jouw voorwielen of achterwielen monteert. Je plaatst de sneeuwkettingen altijd op de aangedreven wielen van de auto. Het hangt dus af van de aandrijving of je de kettingen op de voor- of achterwielen plaatst. Heb je een auto met voorwiel aandrijving? Dan monteer je de kettingen op de voorwielen. Heeft jouw auto achterwiel aandrijving? Dan wordt er aangeraden om de kettingen om te achterbanden te doen. Heeft jouw auto vierwielaandrijving of ook wel 4×4? Hiervoor zijn er speciale 4×4 sneeuwkettingen beschikbaar.

Tip: bekijk altijd het constructieboekje van uw auto om te bekijken wat de beste optie is.

Wat zijn loopvlakkettingen?

Een loopvlakketting is een speciaal type sneeuwketting. Een ‘normale’ sneeuwketting loopt over de gehele breedte van de band. Bij loopvlakkettingen is dit een ander verhaal, daar lopen de kettingen alleen over het loopvlak van de band. Dit is het gedeelte van de band wat contact heeft met de weg. Loopvlakkettingen zijn in tegenstelling tot sneeuwkettingen veel makkelijker te monteren. Dit komt omdat je niet in de wielkast hoeft te zijn maar de ketting van buitenaf monteert. Loopvlakkettingen zijn geschikt voor auto’s met een grote bandenmaat in combinatie met een beperkte ruimte in de wielkast. Wil je weten of loopvlakkettingen geschikt zijn voor jouw auto? Kijk in de handleiding van uw auto, hierin staat aangegeven of het gebruik van ‘normale’ sneeuwkettingen is toegestaan. Is het niet toegestaan? Dan kunt u loopvlakkettingen gebruiken. Kies dus altijd het type ketting dat wordt aangeraden door uw autofabrikant.

Loopvlakkettingen kopen

Bij Sneeuwkettingenwinkel.nl vind je altijd passende loopvlakkettingen voor uw voertuig. Wil je weten welke maat loopvlakkettingen je nodig hebt? Maak dan gebruik van de König of Pewag sneeuwketting configurator van en kom er achter welke kettingen naadloos aansluiten op uw banden.

Monteren loopvlakkettingen

Net als bij sneeuwkettingen is het handig om van te voren te oefenen met het omleggen. Zo kunt je wanneer nodig de ketting snel omleggen zonder te hoeven uitzoeken hoe het moet.

Heb je de juiste sneeuwkettingen kunnen vinden? Drive safe, en een fijne vakantie!

Bekijk het gehele assortiment sneeuwkettingen op Sneeuwkettingenwinkel.nl

Gerelateerde berichten

De waardering van www.sneeuwkettingenwinkel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 562 reviews.