Zoek sneeuwkettingen voor jouw auto →
 
 
König-Reflex-Edge_Golf_5
Sneeuwkettingen

Wat zijn makkelijke sneeuwkettingen?

Van plan om op wintersport te gaan maar geen zin in gedoe met ingewikkelde sneeuwkettingen? Logisch! Om het jou makkelijk te maken hebben we dat probleem voor je getackeld. Lees snel verder en vind een meest eenvoudige sneeuwkettingen voor jouw auto.

De makkelijkste sneeuwkettingen zijn zo gemaakt dat iedereen ze kan makkelijk kan monteren/omleggen. Dus geen moeilijke handleidingen, moeilijke haaksystemen die met de hand gespannen moeten worden én geen extra stops voor het naspannen.

Bandenmaat op autoband

Hoe kies ik sneeuwkettingen?

Voordat je sneeuwkettingen gaat kopen moet je weten waar je op moet letten. Dat zijn de de volgende punten:

  1. Controleer welke bandenmaat je hebt

    Noteer de hoogte, breedte en velgmaat. Dit kun je terug vinden op de zijkant van je band. Zoals in het voorbeeld hierboven 205/55 R16.

  2. Bepaal hoeveel binnenspeling je nodig hebt

    Pak het instructieboekje van je auto erbij om te controleren hoeveel binnenspeling je nodig hebt. De binnenspeling is de ruimte tussen je band en de wielkast.

  3. Kies het gewenste type montage

    Een makkelijk te monteren sneeuwketting is voorzien van een automatische spanner. Deze zelfspannende sneeuwkettingen spannen automatisch aan zodra je de een stukje rijdt met de gemonteerde ketting. Kies je een ketting die geen automatische spanner heeft maar handmatig gespannen moet worden dan ben je een stuk langer bezig met monteren. Je moet namelijk eerst een stukje rijden, weer stoppen, naspannen en weer verder rijden. Hiervoor heb je dus meer geduld en handigheid nodig.

Nu weet je welke sneeuwkettingen passen op jouw voertuig en kun je een keuze makken tussen de verschillende modellen. Een handig hulpmiddel hiervoor is onze sneeuwkettingen zoeker, dit is een zoekmachine speciaal voor kettingen. Vul hier jouw bandenmaten in en je krijgt een zoekresultaat

Dit zijn de 10 makkelijkste sneeuwkettingen

De makkelijkste sneeuwkettingen zijn zo gemaakt dat iedereen ze kan makkelijk kan monteren. Dus geen moeilijke handleidingen, moeilijke haaksystemen die met de hand gespannen moeten worden én geen extra stops voor het naspannen. Bekijk hier de top 10 makkelijkste sneeuwkettingen:

1. König CU9 Easyfit
2. RUD Innov8 Hybrid
3. Pewag Servo 9 RS9
4. Pewag Snox SUV / Snox Pro
5. König XG-12 Pro
6. König K Summit
7. König Reflex Cross
8. Pewag Servo Sport RSS
9. RUD Centrax
10. Maggi Trak Sport

Dat waren ze! Doe er je voordeel mee en ga met een gerust gevoel op wintersport! Bij Sneeuwkettingenwinkel koop je voordelig jouw makkelijke sneeuwkettingen mét gratis verzending! Alvast een fijne vakantie en rij voorzichtig.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

De waardering van www.sneeuwkettingenwinkel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 562 reviews.