Zoek sneeuwkettingen voor jouw auto →
 
 

Hoe weet ik wat de maximale kettingdikte (schakeldikte) mag zijn?

In het instructieboekje of de handleiding van uw voertuig kun je controleren hoeveel ruimte er beschikbaar is in de wielkast. Het gedeelte over sneeuwkettingen geeft doorgaans specificaties weer, zoals maximale binnenspeling en schakeldikte. Traditionele sneeuwkettingen worden meestal achter de banden van jouw auto bevestigd. Voor een veilige montage en rijervaring zonder schade aan het voertuig is voldoende ruimte in de wielkast vereist, vaak tot 17 mm. Deze ruimte, ook wel binnenspeling genoemd, lijkt af te nemen bij moderne auto’s, vooral met grotere wiel- en velgmaten. Recentelijk zijn er sneeuwkettingen op…

Lees verder

Heb ik winterbanden nodig voor sneeuwkettingen?

Nee dit is niet nodig, sneeuwkettingen kunnen ook op zomerbanden of vier seizoenen/all season banden worden gemonteerd. Echter raden wij het wel aan en is het veiliger om met winterbanden te rijden bij winterse omstandigheden. In veel landen wordt het ook verplicht gesteld om met winterbanden te rijden in de winter. Rijd je toch op zomerbanden dan kunt je een boete krijgen, gevolgen hebben voor jouw aansprakelijkheid of kan jouw auto in beslag worden genomen.

Lees verder

Waar vind ik mijn bandenmaat?

Je vind de bandenmaat aan de zijkant van de auto banden (onder het profiel). Op de band staat bijvoorbeeld 215 / 60 R16. 215 is de breedte, 60 is de hoogte en R16 is de velgmaat.  

Lees verder
De waardering van www.sneeuwkettingenwinkel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 562 reviews.