Zoek sneeuwkettingen voor jouw auto →
 
 
GoSoft Urban zijaanzicht
Sneeuwsokken

Alles over sneeuwsokken

De winter zorgt voor mooie winterse taferelen, maar brengt ook uitdagingen met zich mee voor wie de wegen wil trotseren. Sneeuwsokken zijn een slimme oplossing om de winterse wegen te overwinnen en veilig te blijven rijden. In deze blog vertellen we je alles over sneeuwsokken en ontdekken waarom ze ideaal zijn voor iedere wintersportliefhebber.

Wat zijn sneeuwsokken?

Sneeuwsokken, niet te verwarren met sneeuwkettingen, zijn handige hulpmiddelen die grip en stabiliteit bieden op gladde ijzige wegen. Deze slimme hoezen zijn ontworpen om jouw voertuig veilig door winterse omstandigheden te loodsen. Hieronder gaan we verder bekijken hoe ze werken en waarvan ze gemaakt zijn.

 

GoSoft Urban zijaanzicht

Materialen en technologieën

Sneeuwsokken zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, vaak met een combinatie van textiel en kunststof. Deze materialen zorgen voor maximale tractie op gladde oppervlakken door overtollig water op te nemen en af te voeren. Dankzij deze innovatieve technologieën kun je veiliger rijden op wegen met weinig sneeuw.

 

Go Soft sneeuwsokken uitleg

Voordelen van het gebruik van sneeuwsokken

  1. Het belangrijkste voordeel van sneeuwsokken is hun vermogen om jouw voertuig stabiliteit te bieden op besneeuwde wegen. Ze zorgen voor een indrukwekkende tractie, waardoor je veiliger kunt rijden, zelfs op de meest gladde oppervlakken.
  2. Een ander groot voordeel van sneeuwsokken is de eenvoudige installatie. Je kunt ze in enkele minuten aanbrengen zonder de hulp van een professional, wat essentieel is tijdens onverwachte weersveranderingen.
  3. Ook zorgen sneeuwsokken voor een hoog rijcomfort omdat ze geen trillingen veroorzaken en geen lawaai maken tijdens het rijden.
  4. Nog een ander belangrijk voordeel, ze zijn goedkoop. Voor een set sneeuwsokken ben je gemiddeld €50,- kwijt afhankelijk van het model. Dit is een groot verschil in prijs met sneeuwkettingen.
  5. Sneeuwsokken zijn niet beperkt tot specifieke voertuigen. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en ontwerpen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende type auto’s waaronder SUV’s. Hierdoor kunnen bestuurders van allerlei voertuigen profiteren van de voordelen van sneeuwsokken.

 

Sneeuwkettingenplicht bord

Wetgeving sneeuwsokken: waar zijn sneeuwsokken toegestaan?

Per land is het verschillend welken wetten en regels er gelden over het gebruik van sneeuwsokken. Wil je weten wat de regels zijn en of sneeuwkettingen verplicht zijn op jouw bestemming? Controleer dit dan van te voren.

Sinds de invoering van de nieuwe Europese norm EN 16662-1:2020 zijn sneeuwsokken in sommige gevallen een alternatief voor sneeuwkettingen. Sneeuwsokken die aan deze norm voldoen zijn goedgekeurd voor alle Europese landen waar sneeuwkettingen verplicht zijn.

Dankzij de invoering van deze nieuwe norm in de wetgevende systemen van alle EU-lidstaten (met uitzondering van Oostenrijk), is het in feite mogelijk om een paar sneeuwsokken bij je te hebben in je auto om te voldoen aan de verplichting om winteruitrusting bij je te hebben op weggedeelten die zijn gemarkeerd door het klassieke verkeersbord dat aangeeft dat sneeuwkettingen verplicht zijn. 2 voorbeelden van sokken die voldoen aan deze norm zijn de: Go Soft en de AutoSock.

Hoe kies je de juiste sneeuwsokken?

Het kiezen van de juiste maat sneeuwsokken is cruciaal voor optimale prestaties. Raadpleeg de handleiding van jouw voertuig of de aanbevelingen van de fabrikant om de juiste maat te bepalen. Zorg er ook voor dat de sneeuwsokken compatibel zijn met jouw banden. Bekijk hiervoor wat de bandenmaat is van jouw banden. Dit vind je op de zijkant van de band.

Bandenmaat uitleg

Maten sneeuwsokken

Net als bij sneeuwkettingen zijn er sneeuwsokken verkrijgbaar in verschillende maten. Deze maten zijn per merk verschillend. Welke maat sneeuwsok past hangt af van jouw bandenmaat. Als voorbeeld kijken we naar de GoSoft en AutoSock.

Maten GoSoft

Deze sneeuwsok is verkrijgbaar in maat A, B, C, D en E. Maat A is de kleinste maat en past dus op kleinere banden van 13” t/m 17”. Per product kun je in de beschrijving een maattabel vinden, hierin staat op welke bandenmaten de Go Soft past. Bekijk hier de GoSoft Ubran maat A.

Maten AutoSock

Deze sneeuwsok is verkrijgbaar in maat 540, 600, 645, 685, 695, 697, 698, 830, 850, 870, 860. Maat 540 is de kleinste maat en past dus op kleinere banden van 12” t/m 15” . Per product kun je in de beschrijving een maattabel vinden, hierin staat op welke bandenmaten de AutoSock past. Bekijk hier de AutoSock 540.

AutoSock uitleg

Investeer in sneeuwsokken van hoge kwaliteit die duurzaamheid bieden voor herhaaldelijk gebruik. Hoewel ze een initiële investering vereisen, kunnen duurzame sneeuwsokken jarenlang meegaan en kosten besparen op de lange termijn. Sneeuwsokken hebben weinig onderhoud nodig. Zorg ervoor dat ze na gebruik grondig worden gereinigd en gedroogd om hun levensduur te verlengen. Bewaar ze op een koele, droge plaats om te voorkomen dat ze beschadigd raken.

Tips voor het gebruik van sneeuwsokken

Plan jouw winterse ritten zorgvuldig en zorg ervoor dat je de sneeuwsokken in je voertuig hebt liggen. Vergeet niet om jouw rijstijl aan te passen aan de wegomstandigheden en blijf alert. Met sneeuwsokken is het belangrijk om je snelheid aan te passen, je kunt ongeveer 50 km per uur rijden met de sokken, mits de omstandigheden het toelaten.

Sneeuwsokken bieden grip, maar ze zijn geen vrijbrief om roekeloos te rijden. Houd altijd voldoende afstand tot andere voertuigen, verminder uw snelheid en vermijd plotselinge manoeuvres.

Om de levensduur van jouw sneeuwsokken te verlengen, vermijd het rijden op droge wegen met sneeuwsokken, omdat dit hun slijtage kan versnellen. Haal ze ook direct na het gebruik van jouw banden af.

Sneeuwsokken kopen?

Bij Sneeuwkettingenwinkel.nl verkopen we sneeuwsokken van verschillende merken. Een van de bekendste merken die we verkopen is de AutoSock. Daarnaast verkopen we ook sneeuwsokken van een nieuwe speler in de markt, de GoSoft, verkrijgbaar in 5 verschillende maten.

Bestel jouw sneeuwsokken nu voordelig op Sneeuwkettingenwinkel.nl en profiteer van gratis verzending binnen Nederland en België!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

De waardering van www.sneeuwkettingenwinkel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 562 reviews.