Zoek sneeuwkettingen voor jouw auto →
 
 
Konig-K-Summit-XXL_Tesla-7-min-2048x1365
Loopvlakkettingen Sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen huren: voordelen en nadelen

Goede sneeuwkettingen zijn belangrijk als je op wintersportvakantie gaat. Als je deze zelf niet hebt, kun je ervoor kiezen om sneeuwkettingen te huren. Deze optie biedt een aantal voordelen, maar heeft ook nadelen als je het vergelijkt met investeren in eigen sneeuwkettingen. Wil je weten wat de voordelen en nadelen van sneeuwkettingen huren zijn? Lees dan verder.

Voordeel: sneeuwkettingen huren is goedkoper bij weinig gebruik

Als je maar eens in de paar jaar op wintersport gaat, dan is het huren van sneeuwkettingen de goedkopere optie. Sneeuwkettingen huren kun je vaak al voor 35,- per week of minder, terwijl sneeuwkettingen kopen – afhankelijk van het type sneeuwkettingen – kan oplopen tot ruim boven de 100,-. Het is het dan ook niet waard om te investeren in eigen sneeuwkettingen als je ze maar één of twee keer gaat gebruiken.

Voordeel: verstandiger als je nieuwe auto wil

Niet alle sneeuwkettingen zijn geschikt voor alle auto’s. Het is dan ook niet aan te raden om te investeren in eigen sneeuwkettingen als je van plan bent om op niet al te lange termijn een nieuwe auto te kopen. Een voordeel van sneeuwkettingen huren is dat je altijd kettingen krijgt die geschikt zijn voor jouw auto. Dan heb je in principe hetzelfde als wanneer je nieuwe sneeuwkettingen zou kopen, maar voor lagere kosten en zonder dat je veel investeert terwijl je ze maar één keer kan gebruiken.

Voordeel: geen onderhoud nodig

Heb je eigen sneeuwkettingen? Dan zul je ze moeten onderhouden om ervoor te zorgen dat ze in een goede staat blijven. Bij het huren van sneeuwkettingen hoef je je hier geen zorgen over te maken. De verhurende partij zorgt ervoor dat de sneeuwkettingen altijd goed onderhouden zijn.

Nadeel: je moet kettingen regelen

Als je je eigen sneeuwkettingen hebt, kun je die gewoon uit je opslag pakken en gaan rijden wanneer het jou uitkomt. Het huren van sneeuwkettingen gaat daarentegen gepaard met regelwerk. Je moet een partij vinden die sneeuwkettingen verhuurt en dan is het nog de vraag of ze ook kettingen beschikbaar hebben op het moment dat jij ze nodig hebt.

Nadeel: monteren kan lastiger zijn

Zoals gezegd krijg je bij het huren sneeuwkettingen die geschikt zijn voor jouw auto. Maar als je meerdere keren sneeuwkettingen huurt, wil dat niet meteen zeggen dat je elke keer dezelfde kettingen meekrijgt. Daardoor kan het zijn dat de montage net wat anders werkt. Hier kun je dan geen handigheid in ontwikkelen, waardoor het monteren langer kan duren. Met eigen sneeuwkettingen kun je wel gewend raken aan hoe je ze moet monteren.

Sneeuwkettingen huren of investeren in eigen kettingen?

Bij de beslissing of je sneeuwkettingen wil huren of juist kopen is het belangrijk om bovenstaande punten in je achterhoofd te houden en te kijken welke punten voor jou zwaarder wegen. Twijfel je nog? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team bestaat uit ervaren medewerkers die je kunnen voorzien van persoonlijk advies. We helpen je graag.

Gerelateerde berichten

De waardering van www.sneeuwkettingenwinkel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 562 reviews.