Zoek sneeuwkettingen voor jouw auto →
 
 
König-Reflex-Edge_Audi-A3
Loopvlakkettingen Sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen en mijn verzekering

Als er een verplichting is voor het gebruik van sneeuwkettingen, kun je met je verzekering problemen krijgen wanneer je je niet aan de regels hebt gehouden. Op wintersportwegen is er altijd kans op een ongeluk, waardoor het goed is om hiervan op de hoogte zijn. Wil je weten wat de gevolgen zijn voor het niet gebruiken van sneeuwkettingen voor je verzekering? Je leest het in deze blog.

Invloed van verplichting sneeuwkettingen voor de verzekering

Op sommige wegen in het buitenland ben je verplicht om sneeuwkettingen om je banden te hebben als je er rijdt. Als je op zo’n weg komt, staat er duidelijk met borden aangegeven dat vanaf dat punt deze verplichting geldt. Deze verplichting heeft gevolgen voor je verzekering. Als je schade rijdt op een weg waar je eigenlijk sneeuwkettingen moet gebruiken, maar je hebt ze niet omgedaan, dan kan dit zorgen voor het claimen van de schade bij je verzekering. Dit geldt ook als je wel winterbanden hebt. Dat is namelijk geen manier om de sneeuwkettingenverplichting te omzeilen.

Zonder sneeuwkettingen kan verzekering je aansprakelijk stellen

Als je een ongeval krijgt op een weg waar sneeuwkettingen verplicht zijn, kunnen de gevolgen nog groter zijn dan het niet claimen van je verzekering. De verzekeraar kan namelijk de schade op je verhalen als blijkt dat je nalatig bent geweest. Als je op zo’n weg bijvoorbeeld tegen de vangrail rijdt zonder sneeuwkettingen, kan de verzekeraar je laten opdraaien voor de kosten van de reparatie van de vangrail. Dit soort kosten kunnen hoog oplopen. Zorg er daarom altijd voor dat je goed oplet op welke wegen je sneeuwkettingen moet hebben om problemen met de verzekering te voorkomen. In sommige gebieden zijn speciale regels om het in de auto hebben van sneeuwkettingen, dus ook als je ze op dat moment niet om je banden nodig hebt. Ook als je je aan deze regels niet houdt, kan de verzekering je aansprakelijk stellen. Bereid je dus goed voor voordat je op wintersport gaat.

Geen problemen in Nederland

In Nederland hoef je niet bang te zijn dat je problemen krijgt met de verzekering als je zonder sneeuwkettingen rijdt. Zelfs al ligt er een dik pak sneeuw, dan is het nog altijd niet verplicht om in ons land sneeuwkettingen te gebruiken. Sterker nog: rijden met sneeuwkettingen is in Nederland niet toegestaan. Zolang je niet naar het buitenland gaat, kun je de sneeuwkettingen dus thuislaten.

Bereid je voor en voorkomen problemen met de verzekering door sneeuwkettingen

Zoals je ziet, kan het niet gebruiken van sneeuwkettingen voor je verzekering grote gevolgen hebben. Daarbij maakt het niet uit op welke manier je verzekerd bent. Check daarom altijd van tevoren of er in de gebieden waar je doorheen reist speciale regels gelden en hou de borden goed in de gaten. Zo zorg je ervoor dat je geen problemen krijgt met je verzekering door het niet gebruiken van sneeuwkettingen.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

De waardering van www.sneeuwkettingenwinkel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 562 reviews.