Zoek sneeuwkettingen voor jouw auto →
 
 

Wat is het verschil tussen sneeuwkettingen en loopvlakkettingen?

Loopvlakkettingen zijn geschikt voor auto’s met een grote bandenmaat in combinatie met een beperkte ruimte in de wielkast. Wilt je weten of loopvlakkettingen geschikt zijn voor jouw auto? Kijk in de handleiding van jouw auto, hierin staat aangegeven of het gebruik van ‘normale’ sneeuwkettingen is toegestaan. Is het niet toegestaan? Dan kunt je loopvlakkettingen gebruiken. Kies dus altijd het type ketting dat wordt aangeraden door jouw autofabrikant.

Lees verder

Wat zijn loopvlakkettingen?

Een loopvlakketting is een speciaal type sneeuwketting. Een ‘normale’ sneeuwketting loopt over de gehele breedte van de band. Bij loopvlakkettingen is dit een ander verhaal, daar lopen de kettingen alleen over het loopvlak van de band. Dit is het gedeelte van de band wat contact heeft met de weg. Loopvlakkettingen zijn in tegenstelling tot sneeuwkettingen veel makkelijker te monteren. Dit komt omdat je niet in de wielkast hoeft te zijn maar de ketting van buitenaf monteert.

Lees verder

Wat zijn sneeuwsokken?

Sneeuwsokken zijn gemaakt van stevige (Polyester) stof en zorgen ervoor dat het vocht wat afkomstig is van sneeuw en ijs wordt afgevoerd of opgenomen. Hierdoor ontstaat er een ‘droge wrijving’ en heb je een betere grip op de weg. De sneeuwsok monter je net als een sneeuwketting om de banden van jouuw auto. Een sneeuwsok is geen volwaardige vervanging van een sneeuwketting.

Lees verder
De waardering van www.sneeuwkettingenwinkel.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 517 reviews.