Sneeuwkettingenwinkel.nl is wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Lees meer op onze cookiepagina.

König

König sneeuwkettingen logo

König, innovatie uit de Alpen sinds 1966

König is opgericht in 1966 in Lecco, een plaats in de italiaanse Alpen, een gebied waar sneeuwkettingen een absolute vereiste zijn. Het bedrijf ontwikkelde door de jaren heen nieuwe producten waardoor het merk König een begrip werd en men tevens tot de meest innovatieve marktspeler in de sneeuwkettingen industrie is gaan behoren.

Het sneeuwkettingen programma van König is dan ook zeer uitgebreid en veelzijdig. Hierdoor is er voor iedere behoefte een oplossing. 

Overname door het Zweedse merk Thule


Dit succes was ook bij het bekende merk Thule niet onopgevallen gebleven. Dit resulteerde in 2004 in een overname van König door de Thule Group. De merknaam König verdween en dezelfde sneeuwkettingen werden nu verkocht onder de merknaam Thule.

Onder de vleugels van Thule kreeg de ontwikkeling een verdere boost wat resulteerde in de meest makkelijk te monteren sneeuwketting, de Thule EasyFit. Montage van sneeuwkettingen was nog nooit zo eenvoudig. In slechts 12 seconden een sneeuwketting volledig gemonteerd. Hiermee is de EasyFit houder van het Guinness Wereldrecord! Daarnaast is de König EasyFit bekroond met de IF Product Design Award, International Grands Prix for Automotive Innovation. 

De merknaam König is weer terug!


Een gewijzigde strategie van de Thule Group zorgde ervoor dat de business unit sneeuwkettingen in 2015 is verkocht aan het Oostenrijkse Schneeketten AG. Door deze overname is er een nieuwe wereldmartkleider in de sneeuwkettingen industrie ontstaan.

Er is direct besloten om de sterke, historische merknaam König in ere te herstellen. Dit verdiende ook een nieuw logo. Het doel van het nieuwe logo, overeenstemming met de vernieuwde merkwaarden: Innovatie, eenvoudige toepassing en betrouwbaarheid.

De volledige productlijn is echter blijven bestaan, enkel de merknaam is gewijzigd van Thule naar König. Verder is alles bij het vertrouwde gebleven. Gelijke functionaliteit, gelijke verpakking, gelijke typenamen en maat aanduiding, gelijke kwaliteit en 5 Jaar Garantie!

REMENKO Automotive distributeur van König in Nederland


Sneeuwkettingenwinkel.nl is een webwinkel van REMENKO Automotive. REMENKO Automotive is König Partner en officiëel distributeur van König in Nederland. Wij leveren König sneeuwkettingen uit eigen voorraad en kunnen, als König Partner, u de beste service en ondersteuning geven.

König sneeuwkettingen kopen? Sneeuwkettingenwinkel.nl!